• Achieving Together

    Achieving Together

Sinds 2004 biedt Microsoft een interessante gratis uitbreiding op SQL Server: Reporting Services (SSRS). SQL Server Reporting Services 2017 is de laatste versie en wordt standaard meegeleverd met alle SQL Server 2017 versies.

Omdat SQL Server 2017 in verschillende versies verkrijgbaar is, kunnen uiteenlopende bedrijven een SQL Server versie vinden, die aansluit bij de behoeften en de omvang van hun bedrijf. Ook kleinere bedrijven kunnen zo beschikken over een betaalbare rapportage omgeving.

Reporting Services stelt een organisatie in staat om snel en eenvoudig rapportages te maken, die gebaseerd zijn op een of meerdere databases. De gemaakte rapportages kunnen vervolgens getoond worden binnen de Reporting Services Report Portal. Dezelfde rapportages kunnen gebruikt worden in uw web, Windows of mobiele applicaties. U kunt deze vervolgens exporteren naar: CSV, Excel, Word, PowerPoint, HTML, PDF, TIFF, BMP, GIF, JPEG, PNG, EMF, EMFPlus, XML en Atom.

Met de nieuwste versie van Reporting Services wordt Report Builder meegeleverd. Deze krachtige tool stelt eindgebruikers in staat om zonder hulp van een programmeur ad hoc aantrekkelijke en informatieve rapportages te maken. De eindgebruiker heeft echter geen toegang tot alle data in de database. U bepaalt of gegevens toegankelijk zijn voor de verschillende eindgebruikersgroepen. Een eindgebruiker krijgt dus alleen te zien wat hij mag zien.

Dankzij Reporting Services en Report Builder bent u niet langer verplicht om een aparte rapportageoplossing aan te schaffen. Reporting Services maakt het mogelijk om statische en interactieve rapportages te maken, te beheren en te distribueren. Als u meer wil weten over het inzetten van Reporting Services binnen uw organisatie, kunt u een afspraak maken met een van onze experts.