• Achieving Together

    Achieving Together

MicroStrategy is een van de marktleiders op het gebied van Business Intelligence. MicroStrategy biedt een volledig business intelligence platform aan.

Het MicroStrategy business intelligence platform biedt een uitgebreid scala aan producten. MicroStrategy Intelligence Server vormt het hart van het business intelligence platform. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor het afhandelen van alle rapportages. Het MicroStrategy platform bestaat uit een aantal modules met elk hun eigen functionaliteit. MicroStrategy Office biedt een goede integratie met Microsoft Office, MicroStrategy Report Services genereert operationele rapportages en MicroStrategy Distribution Services maakt het mogelijk om rapportages via e-mail te versturen. Een volledig overzicht van het MicroStrategy business intelligence platform treft u hieronder aan.

BI Semantic Model

Zoals in de afbeelding hierboven te zien valt, bestaat het hart van het business intelligence platform van MicroStrategy uit een zeer krachtige metadatalaag. In deze metadatalaag liggen alle definities vast van alle objecten binnen het MicroStrategy business intelligence platform. Alle MicroStrategy producten maken gebruik van deze laag. Dit heeft als groot voordeel dat een object maar op één plaats gedefinieerd en beheerd hoeft te worden en daarna overal binnen het business intelligence platform gebruikt kan worden. Hierdoor is het business intelligence platform van MicroStrategy dus uitermate schaalbaar en beheersbaar.

De wortels van MicroStrategy liggen in de ROLAP omgeving. Een relationeel datamodel brengt een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van een MOLAP model. Het MOLAP model staat beter bekend als het model dat gebruik maakt van kubussen. Bij een kubus zorgt elke kleine wijziging in het businessmodel ervoor dat de kubus opnieuw gedefinieerd en geladen moet worden. Vooral het opbouwen van een kubus neemt in de praktijk veel tijd in beslag. In een relationeel model hoeft alleen de desbetreffende tabel aangepast en opnieuw geladen te worden. Dit verschil zorgt ervoor dat men binnen een ROLAP model en dus binnen MicroStrategy veel flexibeler om kan gaan met het businessmodel. Overigens biedt MicroStrategy diverse MOLAP mogelijkheden aan. MicroStrategy OLAP Services biedt zowel eigen Intelligent Cubes aan, als ondersteuning voor SQL Server Analysis Services, SAP BW en Cognos TM1 en TM2.

Vibes Consultancy is MicroStrategy partner en heeft ruim tien jaar ervaring met de producten van MicroStrategy. Onze MicroStrategy consultants zijn gecertificeerd door MicroStrategy op de nieuwste versie van hun business intelligence platform. Wij helpen u graag met het realiseren van een proof of concept, het analyseren van uw logisch bedrijfsmodel, implementatie van uw rapportage oplossing of migratie naar een nieuwere versie van MicroStrategy. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.