• Achieving Together

    Achieving Together

Het opzetten van een database is geen eenvoudige opgave. Vele variabelen bepalen het succes van uw database project. Vibes Consultancy biedt een breed scala van diensten, die een positieve bijdrage zullen hebben voor elk database project.

Op deze pagina treft u de volgende diensten aan: advies, installatie, implementatie, optimalisatie, consolidatie, migratie, opleidingen, onderhoud en proof of concept. Wilt u meer weten over een van deze diensten, neem dan contact met ons op.

Advies

Elk database project begint bij een inventarisatie van de functionele eisen en wensen. Zodra deze duidelijk zijn, kan er een keuze gemaakt worden voor een database platform of in ons geval een specifieke versie van SQL Server. Microsoft biedt inmiddels negen verschillende versies aan van SQL Server. Elke versie heeft zijn eigen functionele mogelijkheden en beperkingen. Een goede keuze op voorhand voorkomt functionele en budgettaire verrassingen achteraf. Vibes Consultancy kan u adviseren in het kiezen van de juiste SQL Server versie.

Installatie

Nadat de keuze voor een specifieke SQL Server versie gemaakt is, zal deze geïnstalleerd moeten worden. Wederom wordt u tijdens de installatie van SQL Server voor een groot aantal keuzes gesteld. Enige ervaring met het installeren van SQL Server is zeker geen overbodige luxe. Indien gewenst, kan Vibes Consultancy de installatie van uw SQL Server voor u uitvoeren, rekening houdend met uw functionele eisen en wensen.

Implementatie

Na de installatie van SQL Server kan het datamodel geïmplementeerd worden. Een van de mogelijkheden die u hiervoor heeft is het maken van het datamodel in SQL Server Management Studio. Uiteraard is het mogelijk om het datamodel op voorhand te maken in bijvoorbeeld Microsoft Visio. Het maken van een datamodel is geen eenvoudige opgave. Een verkeerd ontworpen datamodel kan grote gevolgen hebben voor de functionaliteit en het prestatieniveau van de database. Het is daarom verstandig om het datamodel te laten maken door mensen met ervaring in het modelleren van databases. Naast het maken van uw datamodel, biedt Vibes Consultancy ook het nakijken van uw bestaande datamodel op verbeteringen als dienst aan.

Optimalisatie

Een veel gehoorde klacht van eindgebruikers is dat zijn of haar applicatie niet voldoende presteert. Ze moeten gewoon te lang wachten, voordat de applicatie reageert op hun interactie. Alhoewel er in basis maar een paar factoren zijn, die de prestaties van uw database nadelig kunnen beïnvloeden, is het verbeteren van de prestaties van uw database een taak voor experts. Vibes Consultancy heeft een ruime ervaring met het verbeteren van de prestaties van SQL Server databases. Wij bieden deze dienst aan op basis van "niet goed geld terug". Als wij er niet in slagen om de prestaties van uw database te verbeteren als u prestatie problemen ervaart, dan brengen wij u niets in rekening. U loopt dus geen risico. Voorwaarde is wel dat u ons advies opvolgt, zodat de prestaties van uw database kunnen verbeteren.

Consolidatie

Naast het verbeteren van de prestaties van uw databases, heeft Vibes Consultancy ook de nodige expertise in huis als het gaat om database consolidatie. Als u meerdere afzonderlijke databases heeft, die u liever samengevoegd zou zien tot één database, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Migratie

Aan het migreren van en naar SQL Server kunnen een paar haken en ogen zitten afhankelijk van uw specifieke situatie. Vibes Consultancy kan u helpen met het in kaart brengen van de risico’s van een SQL Server migratie. Nadat deze nauwkeurig in kaart zijn gebracht, kan Vibes Consultancy de migratie ook voor u uitvoeren. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om uw Access database te laten migreren naar SQL Server.

Opleidingen

Gezien de grote ervaring en kennis van Vibes Consultancy op het gebied van SQL Server, worden wij regelmatig door onze klanten gevraagd om hun medewerkers te trainen of te coachen. Wij verzorgen trainingen op basis van standaard cursusmateriaal, waarbij u aan kunt geven welke onderdelen u specifiek aan bod wil laten komen. Daarnaast coachen we teams in projectverband of on-the-job op een dusdanige manier, dat zij na afloop zelfstandig alle SQL Server gerelateerde werkzaamheden uit kunnen voeren.

Onderhoud

Vibes Consultancy biedt aan al haar klanten de mogelijkheid om hun SQL Server proactief te laten controleren om zo problemen te voorkomen. Deze controle vindt periodiek plaats en biedt u een concreet overzicht met daarin de gezondheid van uw SQL Server. Aan de hand van dit overzicht, kunt u vroegtijdig ingrijpen en weet u wat u te wachten staat. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. Uiteraard zijn wij bereid om eventueel gevonden problemen direct voor u op te lossen.

Proof of concept

Microsoft biedt voor SQL Server een gratis proefversie aan, die maar liefst 180 dagen uitgeprobeerd mag worden. In combinatie met de juiste kennis en ervaring, kan er dus tegen een zeer aantrekkelijke prijs een proof of concept gemaakt worden.

Het mooie is immers dat u nog niet hoeft te investeren in SQL Server software licenties. In combinatie met de inzet van virtualisatie software zoals Microsoft Hyper-V of VMware, kan zelfs de investering in nieuwe server hardware uitgesteld worden. Een groot deel van de investering kunt u dus uitstellen totdat u zeker weet, dat uw probleem opgelost kan worden binnen de SQL Server omgeving. Vibes Consultancy gebruikt deze methode regelmatig om het risico van de investering bij klanten te verkleinen. Vibes Consultancy is ervan overtuigd dat ook uw database probleem prima op te lossen valt binnen de SQL Server omgeving.