• Achieving Together

    Achieving Together

Microsoft Access is wereldwijd een van de meest gebruikte databases. Niet verwonderlijk als je nagaat dat Microsoft Access onderdeel uitmaakt van Microsoft Office, het meest gebruikte office pakket wereldwijd.

Microsoft Access wordt gekenmerkt door een zeer gebruikersvriendelijke visuele database omgeving. Iemand zonder specifieke database ervaring lukt het over het algemeen vrij aardig om een goed functionerende database te maken in Access. Pas na een aantal jaren blijkt dat uw database, die u via het invullen van een aantal wizards gemaakt heeft, toch niet optimaal functioneert. U herkent het vast wel, elk jaar weer moet u een aantal velden toevoegen aan uw database en de nodige queries, formulieren en rapporten aanpassen. Vibes Consultancy kan u helpen om uw database te (her)structureren, zodat deze problemen tot het verleden behoren.

Onze experts worden regelmatig gevraagd om naar een Access database te kijken, die al jaren goed gefunctioneerd heeft, maar ineens niet meer doet wat men ervan verwacht. Het probleem blijkt vaak niet zozeer bij Access te liggen, maar meer bij de omstandigheden waaronder Access gebruikt wordt. Vaak is de tijd gekomen om Access te migreren naar Microsoft SQL Server. In Microsoft termen wordt een dergelijke migratie ook wel “upsizen” genoemd. Als uw Access database voldoet aan een van de volgende kenmerken, dan is het verstandig om het upsizen van uw Access database naar Microsoft SQL Server te overwegen:

  • Uw Access bestand is groter dan één gigabyte
  • Uw Access bestand wordt gelijktijdig door meer dan vijf medewerkers gebruikt
  • Uw Access bestand wordt op meerdere geografische locaties gebruikt
  • Uw Access bestand biedt u onvoldoende mogelijkheden om fijnmazige rechten in te stellen op uw gegevens

Heeft u een specifiek Access probleem of bent u van mening dat uw Access database in de loop der jaren uit zijn jasje is gegroeid, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen graag met u door hoe wij u kunnen helpen om uw Access probleem op te lossen.